Горчиви истини
Пулсира тишината
от хвърлени въпроси.
Думите простенват
като остриета.
Съдник е времето
на прокудени илюзии.
Мистерия е душата,
опарват я съмнения и обиди
като разпятие.
След чистилището закърпваме
парченца останала вяра.
Като опрощение.
Горчиви истини
в грапавините на съдбата.
Болка, пречистване, обич
в капчица смирение.
Изливам се в... сълза.
Ванко Николов (Starkmaster)
© Ванко Николов All rights reserved.