Разтърсващ трепет! Майка до сина
застанала и гордо се усмихва,
че този мъж с наболата брада
бе бебето, що в скута ѝ притихва.
Пораснал ТОЙ, на възраст и дела,
заченат с обич в нейната утроба,
роден художник от една жена,
която в него вярва, както вярва в Бога!
© Мария Божкова All rights reserved.