Jan 19, 2019, 2:27 AM  

Горската бригада 

  Poetry » For kids
1162 2 2

Работеха до безпоща, 

на горската бригада -

мишокът Фреди,

феята Добрина и котаракът Джон.

Виждаха своите професионални победи,

когато вечер всеки се прибираше във своя дом. 

Едно, две, три - зеленчука засади,                                   

викаше Фреди, който беше добър оратор... 

Той беше на бригадата и медиатор.

...

Заради своите успехи горската бригада беше отличена

и скоро щеше да е наградена.

Фреди подочу за това отличие,

но не се поддаде на ненужно величие.

Наградата бе за всички, не само за нейния организатор,

да Фреди от дете беше добър оратор.

 

...

Днес на

 

горската бригада,                                             

Фреди се забави като важен гост.                               

Побърза да разкаже за новата награда.                   

„Приятели да вдигнем тост”.                                         

Горските животни бяха устроили представление с ефекти,

след като тримата  приключиха изпълнението на горските проекти.  

 . Всички се

 

 

събраха, големите като мечки.                 

 И малките като буболечки.                                             \

Благодарности получи горската бригада.               

 

За тримата другари това бе истинска наслада.              

 

© Мариета Дечевска All rights reserved.

The work is a contestant:

Горската бригада »

10 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??