Apr 28, 2006, 6:35 PM

Горска случка 

  Poetry
818 0 3

ГОРСКА СЛУЧКА

(детски стих)

Там на горската поляна
костенурка запъхтяна,
бяга в метри пет за час,
а пред нея вълчо Спас.

-Що така си изморена
костенурке променена?
Толкова си остаряла,
а дали си помъдряла?

-Мъдра съм за десет даже.
Що ще искаш да ти каже
тая баба костенурка,
ще поседна на печурка.

-Ох, ще падна си от смях!
Теб защо не те е страх?
Кръвожаден вълк стои -
знаеш ли какво крои?

-Ой, Вълчане, ти глупане,
как ли  може да остане
сто години на земята
костенурка глуповата!

Имам щит  кат`  кремък здрав,
нищо, че стоиш ти прав.
В битка с мен си победен,
смей да пробваш някой ден.

© Милена Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??