May 22, 2014, 5:39 PM

Господа Управляващи 

  Poetry » Civilian
424 1 0

Мразя ви, господа Управляващи,

дето разделяте млади от стари!

Дето родината накарахте ме да мразя

и да търся късмета си в чужда държава!

 

Мразя ви, господа Управляващи,

дето се къпете в незаслужен разкош!

А мъжете ни гурбетчии станаха

и жадуват за родния дом!

 

Мразя ви, господа Управляващи,

дето разделяте жена от любим!

Дето само за себе си мислите, 

а баща не познава своя син!

 

Мразя ви, господа Управляващи,

дето ден подир ден разплаквате майки!

Вие чувате ли своите по скайпа,

децата ви ще се върнат ли... някой ден?

 

Мразя ви, господа Управляващи, 

те ще дойдат да изпратят баща

и майка в последния път!

И пак по чужди земи ще заминат.

Кой, господа, останал би тук!

 

Мразя ви, господа управляващи!

© Антония Генова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??