Jan 26, 2012, 9:51 AM

Гостенка 

  Poetry
538 1 3

ГОСТЕНКА

Здравей! Не мина май че много време,
откакто бе във скромния ми дом...
Тъй свикнах с близостта ти покрай мене,
че вече не нахлуваш тук със взлом.

Та влез, кажи какво да ти предложа?
Край мене не остана нищо вече.
Но няма теб с това да те тревожа,
не искам да си мислиш, че ми пречиш.

Седни до мен. И нека нарушим
мълчанието на стаята ми празна.
Да си говорим. Даже да не спим!
Да бъдеш тук явно не е напразно…

Какво от туй, че вечно те отбягвах
и видех ли те, махах със ръка...
Признавам си, че тайно се надявах
далече аз от тебе да стоя.

Но ето - пак на прага ми те зърнах,
като стара приятелка добра...
Добре дошла! Не, няма да те върна!
Аз свикнах вече с тебе... Самота!

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Само каква приятелка е...!
    Поздрав, Павлина!
  • !!!
  • И темата е добре намерена, и поднасянето е интересно, има и поетична похватност. Но ми липсва, извини ме, искрената болка от самотата. Защото самота на 28 години - това е образ с малко фалшиви черти, моментен спазъм, преходно състояние. Желая бъдещи успехи.
Random works
: ??:??