Aug 25, 2013, 5:04 PM

Готварско 

  Poetry » Love
367 0 5

ГОТВАРСКО

 

Ти навлезе ненадейно

В моя прозаичен свят,

Подкова си ме идейно

И ме сготви за обяд.

 

Знам, добра си домакинка –

Правиш леща, боб и грах,

А на скарата сланинка

пържиш вкусно, със замах.

 

Краставички и домати,

После супа, крем, яйце –

Колко е добре жена ти

Да ти сготви от сърце!

 

Туй е вярно, ала мен ти

Си оставила неврял

И намират се моменти

Да ме виждаш черно-бял.

 

Затова рецепта чудна

Иска ми се да ти дам,

Тя изобщо не е трудна,

Но не е, не е за сам.

 

Слагаш в чашата венчална

Рой звезди и топлинка,

Малко водка минерална

(за да бъде по-така).

 

Подсладяваш я със усмивка,

Две сълзи за чер пипер;

Светъл поглед за покривка,

Добрина за бакпулвер.

 

После смело ù доливаш

Вдъхновение, мечти,

От сърце ми се засмиваш

(не е чушка да люти!).

 

Аз ще си поискам още,

А пък ти ми задели –

Да не може вятър мощен

Теб и мен да раздели!

 

20.08.87

© Динко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добре дошли! нищо, че съм ви поканил още през август - рецептата е валидна само за хора с добро настроение
  • Чудно! И направо ми се отвори апетит!
  • Браво! Все бях чувала, че най-добрите готвачи били мъже, ама тази твоя рецепта е супрадинска Ще си я скътам някъде и ако ми потрябва веднага слагам готварската престилка. Поздравче от мене!
  • Eвала и то мен! Нищо, че е преди сто години писано. Тя манджата всеки път по таз рецепта ще да е
  • Евала, Динко! Аш тъй са готви! Кой не знае, нека доде да види, как!
Random works
: ??:??