Градивна тишина ще бъда аз
и с огън мълчалив живот ще сторя.
За красотата твоя пак се боря
с нечуван досега баладен транс.
За красотата твоя пак се боря
с писеца на перото и светът
погледнал в теб ще види ярък кът
със дивен образ полетял в простора.
Погледнал в теб ще види ярък кът
и слепият - и ти ще си надежда,
и вярата, и истинския път
към обич, който радостно отвежда.
Аз може да изтлея в дан гореща,
но идното с любов ще те посреща.
© Асенчо Грудев All rights reserved.