Sep 5, 2007, 10:06 PM

Градушка 

  Poetry
626 0 2
 

Градушка бие по земята

И падат клони и листа,

В земята крие се тревата

И всичко живо по света.

Градушка бие ни отдавна

В Големи късове  от  лед,

Превърнала е  тя сърцата

На всеки, що зове се той човек...

А той, човекът, зъзне в своя ъгъл

На някакво отчайващо търпение.

Дали не  чака да превърне ъгълът

Търпението му в избавление?

Ми нека чака! То си трака!

Клокочи времето! Не чака!

Отмива тротоари и шосета!

Отнася всичко във дерето!

Красивите цветя замръзват,

Превърнали се в ледени висулки!

Остават във калта  потъпкани

Надежди и мечти за време хубаво...

© Живко Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??