Градушка
Пролетно утро. Ведро и свежо.
Лъхаше мирис на мъх и цветя.
Ала се скри, слънцето нежно
зад черен облак. И заваля.
Птичият глъч внезапно замлъкна.
Вятърът луд листата ошушка.
Попритъмня доста, сякаш се мръкна.
И изведнъж се изсипа градушка.
Дрипави облаци, първо с милувка,
се поздравиха. И с блясък.
И отразиха всяка целувка
със оглушителен трясък.
Дъжд заравни земята, напукана,
покрита с град и нападали листи.
Корени жадни, водица засмукаха.
И въздухът се пречисти.
© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.