Apr 14, 2022, 11:58 AM

Градът 

  Poetry
233 1 4

Градът заспива в шепите на мрака,

забравил делничните си терзания.

Надежда бе изгубил все да чака,

напразните човешки обещания.

 

Градът въздъхва, като пред разлъка

и бавно се сбогува със мечтания.

Опитва се да просече пролука

за бягство от безбройни отчаяния.

 

Градът сега е пролетен и хубав е,

защото украсиха го дърветата.

Жадува със неистово бленуване,

съдбата си да преобърне, клетата.

 

Градът е уморен от бесовете ни,

поема в стъпките на всеки клетник.

Дочува воплите и виковете ни,

сред бурята от разярени клетви.

 

Защото е за жертвите убежище,

защото за сълзите е прегръдка.

Арена е за всяко диво зрелище –

любов и мъст, отпивани на глътки!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??