May 15, 2011, 10:22 PM

Градът на мечтите 

  Poetry
782 0 2

 

 

Градът на мечтите

 

Този град се събужда от рано,

с вик на гларус, излитащ в небе,

с ярко слънце, в прозореца спряло,

оцветило във пурпур море.

 

На талази, вълшебно разпръсква

с всеки полъх крайморският бриз

свежестта на чистия въздух

и уханния дъх на липи.

 

А животът, разсънен от пролет,

причудливо променя града

и забързани, весели хората

поздравяват, с усмивка вървят.

 

В този град, щом зърне морето,

само мъничко, само за час

и случаен, от име привлечен,

си оставя сърцето в Бургас.

 

 

 

© Ани Виделова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми много!
  • На морето е точно така... аз не мога да си представя да живея на друго място. Ако не е наблизо имам чувството, че ще се задуша. Хубав стих.
Random works
: ??:??