Nov 20, 2011, 4:33 PM

Грапаво 

  Poetry » Other
1162 0 12

Днес Животът ни страда от кариес,

а Смъртта под товар се е схлупила

и напомня на вид вехтошарите –

сто души на безценица купила.

Сам преспива Денят на дивана си,

че Нощта е в периода от месеца,

дето даже ръката ú хванеш ли,

те наръгва до смърт с полумесеца.

 

Днес Небето изпада в депресия –

черни облаци там са се струпали

и отправят се в мрачна процесия

към златистите Слънчеви куполи.

Есента се развежда със Лятото –

все във труден момент изоставя я.

Пак замина в чужбина със ятото

и пред целия свят злепостави я.

 

Днес Морето е рошаво-грапаво

(чак Брегът си набоде стъпалото)

и последната чайка захапало,

натрошава си с яд огледалото.

© Пепа Петрунова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??