Jul 21, 2010, 3:22 PM

Гълъб Албинос 

  Poetry
714 0 0

Дай ми, гълъбче, крилата си,
високо с тях да полетя.
Дай ми поне за минутка съдбата си,
да се издигна тайно над града.
 
Да гледам, гълъбче, през твоите очи,
да видя как живее твоят свят.
Без човешките измами и сълзи,
да вкуся свободата във небесен опиат.

Ще се нахраня с мъничко просо,
знам, да литна ще успея,
на някого ще донеса писмо,
чиста, бяла с облаците ще се слея.

Дай ми, гълъбче, крилата си,
щастлива с тях да полетя.
Дай ми назаем душата си,
да се изплъзна от земята като капчица роса.

Не се страхувай, гълъбче,
само за малко от високо да зърна,
няма да замина, гълъбче,
свободата ще ти върна.

© Елица Наумова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??