1
Съвестта гризеше
ябълката на съзнанието.
Тщеславието, подстрекаваше ума
да се обгражда с нули.
Нервите разбудиха адреналина.
Адреналинът притисна бъбреците.
Бъбреците, подгониха кортикостероидите
да елиминират уртикарията.
- Ама, аз съм най-обикновена краста –
чу се ехо от кожата...
2
Смирението –
този умен червей,
приспособен да се извива
и бичува,
самостоятелно –
ще оцелее,
дори и нищо да не струва
светът...
Помисли си, страхът...
3
Сдушиха се лъжата и притворството.
Събраха се на тайнствена вечеря
с измамата нахална и позьорството -
да сътворят най-пъклена завера...
Лъжата, ще е съдник тачен.
Измамата – стражар некорумпиран.
Притворството пък – политик „неклатен”.
Позьорството – масмедия в ефира.
Речено – сторено...
4
Кръстопът.
Камък край него.
На камъка неподвижността плаче.
Движението спира за малко и пита:
- Защо плачеш, сестро?
- Как да не плача, братче?
Никой не ме публикува.
- Аха, довиждане, сестро!
Само прашната от ходене мисъл,
си струва...
5
Пясъчна дюна.
Сломено разочарованието, приседнало,
гледаше стъпките си през пустошта
в търсене на величието.
Величието, сломено от разочарование,
седеше на другия край на дюната.
Уплашиха се от пясъка
и връщайки се по стъпките си,
така и не се срещнаха...
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.