Пет миниатюри хайку и една шега
На пустия кей
прибойния грохот
с мъка надвиквам...
***
Сезонът свърши.
Чадърени скелети
на плажа стърчат...
***
Пуст есенен плаж.
Човек с металотърсач
лятото търси...
***
Мокрия пясък
тихо милва прибоят,
с пяна целува...
***
Северен вятър
носи далече на юг
ятото гъски...
***
Луна квадратна
в море лилаво свети!
Май доста пийнах!...
© Пер Перикон All rights reserved.