Oct 26, 2023, 5:53 PM

Хаос 

  Poetry
136 2 1

ХАОС

 

Господи, кой съм в световния хаос? – питам и отговор просто не ща.

Сигурно мама роди ме нахалост? – бях вейхайвей и за моя баща.

Нито живях в светли бездни от Обич, нито изгарях в несвестни мечти.

В пранги, вериги, синджири и скоби моят животец и мен озапти.

Рими редих – и защо ли ги писах? – сам, леко трезвен и неприложим.

 

Неуловим като птичия писък! – литна денят ми от мен – яко дим.

Свлича мъглата продрани завеси – цял ден! – над моето птиче гнездо.

Ако ме питат: – Валерий, къде си? – кротичко казвам: – Очаквам Годо!

Вечер в кандилцето паля елея – стихчета пиша със кротък курсив.

Боже, в световния хаос живея! Боже, сполай Ти, че още съм жив!

 

25 октомврий 2023 г.

гр. Варна, 19, 30 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??