Jun 24, 2006, 10:03 AM  

Хазарт 

  Poetry
612 0 4

Животът, е хазарт

и аз, играя.

 

И ти играеш.

Пък и той...

И те.

 

Хазартът,

е подобен на пазара –

отиваш си

със празно портмоне.

 

Когато нещо да живееш

не достига,

не е достатъчно

да бъдеш млад...

 

Животът,

не е романтична книга –

най-често го целуваме,

отзад.

 

Законите,

създавал е човекът –

но кой човек

съдбите, е решил

със десет реда,

вписани на книга

и где е този, 

гдето, е сгрешил?

 

Не е ли подло,

да се раждат грешници –

с решени преди тях съдби,

от някого със власт облечен,

която се измерва

и в пари?

 

Не е ли подло 

да ни слага вето

на стоките,

живота по пазара?

 

Не е ли подло

да разчиташ пито-взето,

дорде си жив,

единствено на зара?

 

А зарът, е хазарт...

И аз, играя.

 

И ти играеш,

този стар комар!

 

Но, питам се и до сега:

Не зная, защо ли всичко

намирисва, на пазар?

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • искрени поздрави!
  • Щем не щем -
    "ще играем"
    и за живота
    ще четем!

    Благодаря ви за отзивите! Радвам се, че ви е харесало!
  • Комарджии по неволя сме всичките, кво да се прави... ще играем!
  • Когато нещо да живееш

    не достига,

    не е достатъчно

    да бъдеш млад...


    Много си прав!!! Поздрави и за този стих! Щастлив ден
Random works
: ??:??