Nov 27, 2020, 9:57 AM  

Hеделен стих 

  Poetry » Landscape
359 4 6

Сияят локви, в тънки ледени премени,
звънчето вятърно трепти – премръзнало.
Прелита утро, май се е подхлъзнало,
къде ли бърза? Толкоз целеустремено.

 

Навързва вятърът  мъглата на кордели,
по зъзнещите клони, на тополите.
Шепти на скрежа тихо, тихо: – Моля те!
Да ми напишеш стих  – за юнските недели.

 

И с миши стъпчици пристъпва бяла зима,
и с дъх - сребро изписва – по стрехите ни,
за да отдъхне вятъртът, от скитане,
неделен стих. И в него пак светулки има.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??