27 нояб. 2020 г., 09:57  

Hеделен стих 

  Поэзия » Пейзажная
360 4 6

Сияят локви, в тънки ледени премени,
звънчето вятърно трепти – премръзнало.
Прелита утро, май се е подхлъзнало,
къде ли бърза? Толкоз целеустремено.

 

Навързва вятърът  мъглата на кордели,
по зъзнещите клони, на тополите.
Шепти на скрежа тихо, тихо: – Моля те!
Да ми напишеш стих  – за юнските недели.

 

И с миши стъпчици пристъпва бяла зима,
и с дъх - сребро изписва – по стрехите ни,
за да отдъхне вятъртът, от скитане,
неделен стих. И в него пак светулки има.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??