The work is not suitable for people under 18 years of age.
Есен падна над земята,
хладен вятър свири.
Едно куче по баира
зайците задиря.
Женски заек щом подуши,
хуква по следата
и с такава радост лае,
че кънти гората!
Ако заекът се вдигне,
без да се срамува,
ще го погне да го стигне,
да го нафлиртува!
А ловецът ту притичва,
ту се притаява,
все се цели, за да гръмне,
и все не успява!
Хей, ловецо, хубавецо!
Из горите скиташ,
а какво се случва вкъщи
няма да запиташ!
Остави ги, зарежи ги
заешките дири,
че жена ти, на съседа,
на кавал му свири!
© Ангел Чортов All rights reserved.