Feb 9, 2012, 2:05 PM

Хергелета - мечти 

  Poetry » Other
560 0 5

Теб те няма, а аз все доизмислям
този вече отдавна изтъркан сюжет.
С хергелета - мечти да достигна
до очите ти с пламнал, залуднал копнеж.
И разрязвам с очите си облака.
Чакам онзи дъжд благодатен да плисне,
да окъпе в зелено моравата
и над нея протегне се пролетно слънце.
Не докосвам земята с копита
и летя ли, летя все над сиви мъгли
със щурия вятър, който все не ме пита
докъде ли ще стигна във ранни зори.
Теб те няма и немите пътища
оковани от студ са шушулчени пръчки.
Хергелета - мечти във просъница
доизмислят ми още пасища тучни.

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??