May 23, 2007, 2:33 PM

Хиляди неща 

  Poetry
641 0 1
             Хиляди неща

 

Мога да ти покажа хиляди неща.

Мога да ти разкажа хиляди неща.

Мога и още много неща, стига да поискаш,

Но мога и да се обарна, и да си тръгна.

 

Казват - разказвам тъжни истории.

Да, така е, не отричам, а трябва ли?

Помогни ми за тази история,

Нека тя е с весел край.

 

Кажи, че не всичко е лъжа,

Кажи, че съм добър, не зъл.

Кажи за живота и смъртта,

Кажи ми още хиляди неща.

 

Казвиш ми за болката -

Знам хиляди неща за нея.

Познавам я от ранно детство

Ние ней ръка за ръка си вървим.

 

Казваш ми за омразата.

Таял съм я достатъчно. Не, не искам вече!

Казваш за предателството.

Колко е познато, нали, „приятели"?

 

Казваш ми и за любовта,

Чиста като планински кристал,

Все още неопорачена- ех мечти!

Любов, отлитаща от души безчет.

 

Казваш ми: "Обичам те!"

Подаваш ми ръка, аз поемам я.

Желуваш ме, нещо се разпалва.

Покажи ми, не спирай, искам още.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??