Химера
"Гласа си ти изпращам вятърно"...
Мечтите си, изпращам ги на път
от терасата... С криле на чучулига...
С надеждата до теб да долетят!...
За жалост, все до перилата стигат...
И пак не смея тънката черта
на копненията мои да прекрача,
макар да знам - от другата страна
ще разпръснеш на заблудите ми здрача...
Достигам те... А ти си все зад мен...
Далечна си... Но толкова си близка...
Граничната бразда - все някой ден
да я премина... Колко ми се иска!...
© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.