Oct 13, 2011, 7:04 PM

Химн на град Пещера 

  Poetry » Civilian
2543 0 3

Взела Пещера огън и сила

из недрата на древна земя,

от сърцето си вино дарила,

на герои попила кръвта!

 

Тъй прекрасна и пълна със младост,

с дух велик на творец и бунтар,

теб градиха с вяра и радост

възрожденец и майстор зидар!

 

Припев: Пещера, с чистата обич

                 в твойто вярно, горещо сърце,

                 със светлината, с която ни водиш,

                 ти озаряваш напред векове!

 

Тук, в пръстта ти, укрепвал е корен

непокорен, вековен кавак,

под небето ти бди неуморен

стар часовник– на бъдното знак!

 

И Родопа във майчина пазва

е обгърнала тихо града –

там легенди за него разказва

вечно будната Стара река!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??