Когато отворя очи,
светът ми е сив... на черти...
Черно-бял телевизор
сякаш имам пред мен
и уви...
ни един човек оцветен
не излиза.
.
Когато отворя уши,
чувам тежките думи
на черно белите хора
със бедни души.
Вече чувствам умора
от половинчатите дни.
.
Когато отворя сърце,
вледенявам наред
продължа ли напред
от вина съм обзет,
че не искам до мен
да стоиш и да пречиш.
И назад ги избутвам
кулите ти въздушни.
Твоите замъци срутвам,
те на мен са ми чужди.
И от мен са далече.
.
Чувствам хлад,
но горещ.
Любовта беше свещ,
бях назад
и гореше.
Щом напред продължих,
просто я изгасих...
А студът ме топеше...
© Светозар Петров All rights reserved.