Oct 8, 2009, 4:05 PM

Хубава си 

  Poetry » Love
521 0 4

Хубава си! С лебедова шия,

с дивия копнеж по висините.

Луднала под пъстрата шамия

с кончето, препуснала в мерите.

 

Хубава си! С дъх на окосено.

В пазвите - омайни билки скрити.

Лебеди са два, дано спасени

кацнат догодина край върбите.

 

Аз ще ги дочакам тук, до вира,

с тях ще си играя до насита.

Пролетна мъзгата пак напира

в клонките, ресни за плод разплита.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??