Февруари пророни снежец,
неусетно натрупа снежинки.
На терасата моя - скрежец
и от господа бели картинки.
Белоскрежен потаен художник
нарисува платно от кристал.
Без бои, без мастило, триножник,
сякаш зимен политнал Дедал.
Той витражи от капки извая
по замръзнали, сънни стъкла
и дори и дори без да зная
ме отведе в чудна страна.
© Хари Спасов All rights reserved.