May 16, 2022, 7:59 PM

Hяма да ме помните дори 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
274 4 8

И мъката, и любовта са мними.
Не ви разбирам вече. Остарях.
Едни такива злобни, криви рими,
добре да се посмеете над тях.

Събирам си цигулки от щурчета,
какво, че вече не издават звук?
Отглеждам си петунии. И заета,
за вас съм много. Юни ще е тук

и ще премини златен през душите,
ще свирне закачливо, като кос.
Знам, в нива слънчогледова пак скрит е –
разгърден, чорлав, почернял и бос.

На маковете роклите червени
ще вдига вятър до сами небе...
Ще плаче залез, може би за мене...
Светът ви зъл и мащеха не бе.

Ще ме изпрати есен – зад превала,
на тръгване звезда ще ми дари.
По кривите аршини не живяла,
знам – няма да ме помните дори...

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??