Dec 27, 2011, 11:24 PM

И ако обич цял живот ти липсва... 

  Poetry » Other
456 0 2

Заспиват булевардите смълчани

и започва кучешки парад.

До контейнери разменят си закани,

по навик минувачите мълчат.

 

Нощта разтваря своето ветрило

от странни многоцветни светлини,

един след друг прозорците умират,

огнище от надеждите гори.

 

Пълна е с образи тъмата

и да ги почувстваш трябва само,

дори сред тях да няма ласка

или поне приятелското рамо.

 

Гробът е твоята заслужена люлка,

но Смъртта те търси само за любов.

С много късмет някога ще сте заедно

под студения изгарящ покров.        

 

И ако обич цял живот ти липсва,

естествено е да я търсиш ти навред.

Над теб надсмива се поредният живот

и насаме оставаш с думи, ред по ред. 

 

 

P.S. Бях посъветван в пощата от много уважаван от мен човек и литератор да публикувам самостоятелно стиха, който бях поставил за край на един разказ. Това и правя сега. 

 

 

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Елена! Благодаря и на всички останали, които ме четат! Здраве и успехи през Новата година!
  • Много силен стих! Весело посрещане на Новата година, Вили!
Random works
: ??:??