Aug 13, 2014, 3:21 PM

И да не ме обичаш 

  Poetry » Other
413 0 1

 

 

       И ДА НЕ МЕ ОБИЧАШ

 

 

Мислиш си, ще ме забравиш

и спомена за мене ще изтриеш,

едва ли лесно ще се справиш,

копнежни мигове къде ще скриеш.

 

В душата ти изваяли стелаж

и подредени там  са под конец,

опитите ще са блед мираж,

все едно да пишеш без писец.

 

Каквито и - успехи - да пожънеш,

дори да ме изтръгнеш, като корен

до края на живота си ще жънеш

израстъци от обич непокорна.

 

И да не ме обичаш, ще съм там

в сърцето ти до края ще остана,

а мразиш ли ме непрестанно 

в ума ти ще съм пламък.

 

Болезнено и бавно ще гориш,

като въглен в изоставено огнище,

докато не се изпепелиш

от вятър и останеш нищо.

© Гинка Любенова Косева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??