И днес...
Осъмна утрото без теб. И днес.
Дъждът е малък и расте
в очите постепенно като есен
завеси спуснала над лятното небе...
И днес ...
Една цигара време ни събира.
Мълчание - в една цигара време.
Припламва огънче. Тъгата в мен напира...
Пръстта на гроба пуши вместо теб.
И вместо теб мълчи...
И днес...
И днес...
Горчивината гъста като вино
напомня колко всичко в мен не е
каквото беше вчера. С непривикналост
надявам маската - подобие на сила.
И търся в себе си съвет от теб...
И днес...
© Дочка Василева All rights reserved.