Mar 22, 2012, 12:43 PM

И дяволът облича червено 

  Poetry » Other
734 0 3

И дяволът облича червено,

залага на силния грим.

Сутрин поглежда смирено,

вечер пълзи като дим.

Обгръща за кратко луната,

души я и в последния миг

я пуска възбуден, горката,

да се мъчи, дере и крещи.

Страст се стича по стената,

доброто и злото играят на шах,

докосват се нежно, а после замятат

камшици, ножове, подхвърлят си страх

...

А в погледа ти плуват акули,

надушили сладката кръв...

Чакай, поспри се! Не чу ли?...

Този път губиш, ако ще, че си пръв...

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??