Sep 25, 2010, 7:30 PM

И гледаш да не изпуснеш... 

  Poetry » Other
458 0 1

И гледаш да не изпуснеш...

(по Юличь)

Себе си си заставила всичко да му простиш.
Възрастта е такава, че не искаш, а го търпиш.
Той, по навик, живее, а ти в кандилце димиш...
Птица с гърмяно крило... Няма да полетиш...
Нова Година  ще дойде... свещите ще запалиш...
Той е вкъщи... Той е със свойта жена...
Телефонният звън ухото ти гали:
- Поздравявам! Честито! Не си ли сама?!...
И с приятелки, в кухнята, ще пиеш шампанско...
За него готова си навън да се спуснеш...
Безкраен роман, забулен в твоето тайнство...
Безкраен роман... и гледаш да не изпуснеш...


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??