Jul 19, 2008, 9:49 PM

И камбани ще бият... за обич 

  Poetry » Love
1464 0 20

Не престъпвай във храма ми,

ако вярата си оставил отвън.

Не пали свещи. Не сричай молитви.

Не заставай до олтара свещен.

Не разбуждай тишината в душата ми,

от думи девствени най ме е страх.

Отдавна готова съм за себеотдаване,

но за този, който е за мен отреден.

Не ми поднасяй трудна любов.

Не ми насаждай гнет и тревога.

Бъди до мен. Ако решил си. Бъди!

Нека заедно носим кръста, дарен ни от Бога.

Ако аз ти повярвам. Дано!

Сто свещи ще пламнат във огън.

Ще се слеем две половини. В едно.

И камбани ще бият... за обич.

© Здравка Бонева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??