Oct 14, 2018, 12:02 PM

И отново е ден 

  Poetry
654 12 24

И отново е ден и градът ни проглежда,
две гугутки на жицата тихичко гукат.        
Сръчно слънцето капки роса преподрежда,
шумно сурва се шепа листа във улука.

 

И отново е ден, а дъждът ни забрави,
котка в клоните в жълто листо се превръща,
астри скланят свенливо главички лилави,
хризантемите луд, шарен вятър прегръща.

 

И отново е ден,топла есен танцува,
и развява полите си блясва позлата.
Страстно слънце за сбогом земята целува,
Тя замира за миг с пеперуди в главата...

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Ето, Иржи, стих по твоята тема...Почти. Благодаря за вдъхновението!

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??