Вятърът свири с мокри цигулки.
Веслата отронват куплет след куплет.
Бадемова нежност. Лодка. Светулки.
Ръка за ръка са Душа и Поет.
Вятърът с облак загъна Луната.
Нейде под моста цигулката спря.
Последният звук и се плъзна ръката...
Звездиците само видяха това...
© Красимир Дяков All rights reserved.