Jun 3, 2008, 8:54 AM

И ти ли, Бруте 

  Poetry
1785 0 13
И ти ли, Бруте, нож заби в гърба ми,
предаде ме - едва ли първи път?
На масата ми сядаше, ядеше -
къде ли си оставяш съвестта?

Научен си на подлост - то е лесно,
два-три урока и си съвършен.
Вроденото добро си спи дълбоко.
Не го буди - ще стане зле...

Не ме боли - очаквах този удар
и ножа аз сама ти го избрах.
Не е подарък - ти си го откупи.
Благодари ми, че обърнах си гърба...

Че смелост нямаш във очите да ме гледаш,
страхът ти прави те велик подлец.
Забий си ножа - аз не бягам, Бруте.
На гроба ми не идвай със венец!...


© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??