May 31, 2016, 8:37 PM

И това ще мине 

  Poetry » Other
287 1 3

Компромисът

се измори

две дини под една и съща

мишница да носи.

Замисли се и се реши

едната за мъничко да остави,

но гледай ти, възникнаха

внезапните въпроси:

“Къде да я подпре така,

че никому и с нищо

тя да не попречи?

Не дай си боже

някой да я отнесе нанякъде…

Върви та обяснявай после

що не си опазил сам труда си.”

И тъй като тежи, като вина,

охолно разположена самотна диня,

повдигна изоставената със свободната ръка.

Въздъхна и си рече: “И това ще мине…”

 

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??