Тук имам дом и куп проблеми,
там - само пориви и страст!
Тук все за нещо нямам време,
а там над всичко имам власт!
Тук е безкрайна върволица,
безброй задачи и със срок.
Там съм свободна като птица,
а хоризонтът е широк.
Там ме посрещат със усмивка,
а тук разпъват ме на кръст,
не ми оставят миг почивка
и без вина ме сочат с пръст!
Тук ме зазиждат във закони,
стресират ме със правила.
Там само вятърът ме гони,
ако летя със хвърчила!
От тук до там е много близо.
Понякога сама не знам
в кое от тях излизам-влизам
и вечно съм и тук и там!
© Елка Тодорова All rights reserved.