Jan 16, 2022, 8:52 PM  

И утре, когато от изток се съмне 

  Poetry » Phylosophy
653 3 11

И тази нощ тихо загърна се в було
Луната. Вълчица зави – до възбо̀г.
Ти спиш си, човечество, даже не чуло,
събираш ли сили за сетния скок?

 

Мечтата ти беше дъската отскочна,
родена безкрила, до точка се сви,
финална. За утрето, дето не почна,
илюзия бе и остана. Уви!

 

Небето бетонът полека закрива
и въздухът сякаш съвсем се втвърди,
но градските гълъби още са живи,
врабците чирикат си, както преди.

 

И само човекът – създание сляпо,
или е от алчност и страх заслепен,
в мочура на свойте желания шляпа,
дели с телевизор поредния ден.

 

А може би аз съм оголена струна,
в очите ми светли е целият свят.
Челото ми връх е – от слънце целунат,
в душата ми, там еделвайси растат.

 

А вие си спете спокойно. И свита
на топка, душата ви пак е душа...
А моята пак из Балкана се скита...
дано със стиха си и вас утеша.

 

И утре, когато от изток се съмне,
в очите ви светла надежда гори.
И всичката болка и всичкото тъмно,
върви в тилилейските мрачни гори.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??