Mar 17, 2021, 5:25 PM

И вяра, и Надежда, и Любов 

  Poetry » Authors song
397 2 3

И аз вървя по този свят,

препъвам се, залитам, падам,

до мене Ти си бил

и на ръце си ме носил,

след време съм разбирала

и Твоята Любов необяснима,

дали с нещо съм заслужила.

 

Коя съм аз -

прашинка във вселената,

но Ти живота ми си начертал,

преди да съм била зачената.

 

Затуй оставям се о, Господи,

в ръцете ти, за мен прободени,

прости ми, че и аз с вината си

в раните ти, пирони съм забивала.

 

Не съм безгрешна - зная,

но Вяра имам в Теб, Надежда,

че този грешен свят,

ще има край.

И в ден велик ще блесне

Правдата на твоето величие.

© Румяна Щерева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??