Dec 20, 2006, 4:27 PM

И заваля... 

  Poetry » Other
1433 0 14

И заваля...

Открадна от косите  ми  небето

снега - и го завихри. Злобно го посипа

над угарите черни, по полето.

Врабчетата под стряхата притихнаха.

Рецидивира в кражбите небето -

то тази сутрин от очите ми открадна

красив и тих дъждец. Какво на ред е?

Сърцето ми ли утре ще нападне?

Заключих се със седем катинара,

с парола сложна запечатих си сърцето.

И не звънете, моля. Не отварям!

Във всеки виждам днес небето.

© Мая Попова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??