Sep 25, 2013, 10:55 AM

Идва есента 

  Poetry » Other
484 1 6

ИДВА ЕСЕНТА

Последни слънчеви лъчи -
лятото с усмивка си отива.
По всичко почва да личи
и бавничко денят се свива.

Множат се пожълтелите листа -
след месец ще са есенно красиви.
Дъждовни капчици по тях блестят
и плътни сенки тежко ги покриват.

На юг отива лятото. На юг.
И се събират птичите ята.
Най-смелите остават тук,
за да посрещнат есента.

А ние ще се примирим с това -
след всяко лято идва златна есен.
Тъга по него стяга, но едва.
Животът в своя кръговрат е песен.
22. 09. 2013 г.
Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??