Казàх на внучката:
- Кажѝ – обичаш ли добри лъжи?
Тогава хайде да играем!
Аз пръв една лъжа ще кажа:
“Една жена отивала на плажа.
Обаче, бански като няма,
на плаж отишла по пижама.
И всички, като я видели,
ѝ се смели!”
- И аз една лъжа ще кажа:
“Една жена … отивала на плажа…
Край пътя гладно котенце видяла …
И се спряла ...
И му направила попара ….”
Тук майка ѝ се приближи
и ни се скара:
- Не искам да я учиш на лъжи!
И тъй - играта ни не продължи.
© Ангел Чортов All rights reserved.