Mar 28, 2020, 4:00 PM

Игри на вятъра 

  Poetry » Love
362 1 4

Душата ти е вихър сладострастен,

понесъл от капризната акация цветчета,

неукротим, прескочил в топлата ми пазва,

забравил после дълго да излезе.

Погъделичкал палаво гръдта ми,

усмихнат ме поглежда, уж виновен...

Да види сърдя ли се за играта,

или след миг отново да повтори.

И пак се спуска ниско до асфалта,

помита прах и листи непотребни.

Завихря се любовно във липата,

набрал поредния букет сърдечност.

А аз се смея, толкова е сладък

по-щур ветрец не ме е имал...

С конец от паяжина го улавям,

във пазвата си го зашивам.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??