Опасно е да стъпваш по- ръба...
отронва истини и падат в бездната.
Илюзорния ни свят се срутва -
изтъкан е от лъжи...
Изтъкан е от лъжи...
и те ограбват
всичко ценно...
Затворени в мидени черупки
песъчинките на времето
преобразуват се
в безценни бисери...
Безценни бисери -
приютили в себе си
любов и жажда
за живот... Надзърнеш ли...
За миг в душата си -
ще видиш божествена искрица
как в бисера блести...
Бисера блести...
отразява слънцето в нас...
Любов, надежда, доброта -
изплитат кристални
приказни дантели над света...
Светът тогава се събужда...
да докосне - иска синевата
отърсва тежките окови
и в бездната, лъжите
и измамите се срутват...
Опасно е да ходиш по- ръба!
Но именно тогава - сетивата
се пробуждат - виж бисера
в душата как блести -
и отразява светлината...!
02.02.2021г
Катя Джамова
© Катя All rights reserved.