Jul 24, 2016, 9:56 AM

Има ангели 

  Poetry » Other
2060 9 23

ИМА АНГЕЛИ

на Ангела наречен МАЙКА

 

Аз често те гледам притихнал,

от вратата със вехто перде.

Ти не знаеш, но аз се усмихвам,

като онова синеоко дете.

 

Като онова хилаво бебе,

несукало от майчина гръд,

което взе във ръцете

и което превърна във път!

 

В твоя път ме превърна...и тръгна...

Толкова смела, и толкоз добра.

Тогава и Бог те прегърна,

а Дявола пророни сълза.

 

И ме роди с толкова обич!

Роди ме в единайстия ден

от моето първо дихание.

Роди ме - вече роден!

 

И как да не вярвам във ангели,

като зная, че имам такъв?!...

Готов да се бие за мене,

до последната капчица кръв!

 

Който в житейската, трудна мозайка,

усеща, че душата ми плаче

и присяда до мен...Моята майка,

целува сълзи на сираче.

 

Емил Стоянов

22.07.2016г.

© Емил Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??