Jan 28, 2024, 10:40 PM

Има и хора 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
468 0 1

Аз знам, има и хора,

които обичат и мразят,

без да отпиват отрова;

и от очите измамни се пазят!

 

Които усещат доброто

и човекът ги води напред,

където поетът с перото

възпява сърдечност навред!

 

Да, тяхната същност им пречи

мъст да покори мисълта,

да изнасят безсмислени речи,

да изравят злини от калта.

 

Но те разпознават очите

на надеждата. И в нощ и в ден

избавят ума и мечтите

от живота заточени в плен!

 

08.2014

© Стоян Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??