Sep 12, 2019, 10:11 AM  

Има ли ангели 

  Poetry
863 3 26

Долитат ли ангели бели,

при хората търсят ли път?

Над рехави облаци спрели

разперват крилете без плът?

 

Ефирни, от слънцето взели

лъчите на своята гръд.

Косите им звездни са трели,

посипват те земният рът.

 

И еква в миг песента,

родена от божия плам.

Доброто, мирът, любовта,

 

човекът избират за храм!

Той тръгва приел светостта,

прегърнал госпóдният план!

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??